т.е. В калкулатора на сайта в месеците в които съм в майчинство, какво да въведа?
аз просто искам всичко да ми е ясно преди да направя каквото и да е. Имам работа от февруари 2010, малкия е роден април 2011 (нямам 18 месеца стаж), предстои да родя през август (вече имам 24 месеца стаж нали?), мене ми е ясно кое ще гледат докато съм била на работа, но не разбирам кое ще вземат от април 2011 насам, ако се върна на работа? А и няма ли да се промени сумата дори и да не прекъсна майчинството при положение че закониш за последната година се промени от 18 на 24 месеца?
егати тъпотията в момента на 1вата година на майчинството ме осигуряват на 400 лв, а те ще взимат за база от този период 270?! Това не е правилно за мен.
е аз като съм в майчинство нали имам осигурителен доход, имам си 24 месеца назад, въпро са ми е в месеците на майчинство каква сума ще вземат?
т.е. Ако си прекъсна майчинството, кое ще ми влезе като осигурителен доход: към момента получавам около 340 лв превод от НОИ, не мога да разбера за последната година кое ще е базата?
моят казус е следният: на 19 април изтича 1вата година от отпуска по майчинство, а края на август очаквам 2ро дете, за 1вотм нямах необходимия стаж, но сега ще го имам, разбрах че ако не си прекъсна майчинството имам право да го получавам и за 2рото дете, но незнам дали това ще е по-добрия вариянт или отпуската. Не можах да разбера във вашия калкулатор как да въведи сумите които получавам в момента като майчинство, взимам ги от сайт на нои с персоналния си код?
Извинявам се предварително ако вече има зададен такъв въпрос. Искам да разбера дали павилно въвеждам сумите за болничен поради отглеждане на дете до 2 години. Тези суми аз взимам от сайта на НОИ благодарение на ПУК кода си, в графата със сумите в тяхната таблица пише "осигурителен доход", тези определени суми аз въвеждам в графа болничен 90% ли? Или трябва а си изчисля бруто и нето ли незнам. За пример ако може: за месец февруари в сайта на НОИ осигурителен доход ми излиза сумата от 405.86 лв, къде и как да отнеса това в калкулатора?